H Ομάδα μας

Δρ. Χαρίσιος Καρανικιώτης

Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 1991 και ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός Υγειονομικού τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Αποφοίτησε από το βασικό (1992) και το προκεχωρημένο (2001) τμήμα τη Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού.

Τον Ιούνιο του 1994 έλαβε δίπλωμα στον Ιατρικό Βελονισμό από το European Centre for Peace and Development και την ίδια χρονιά μετεκπαιδεύτηκε στο Beijing College of Acupuncture and Orthopedics του Πεκίνου

Τον Ιούνιο του 1999 έλαβε τον τίτλο Ειδικότητας στην Παθολογία.

Τον Οκτώβριο του 2003 αναγορεύθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο την Κλινική Ογκολογία.

Τον Μάιο του 2004 έλαβε την ειδικότητα της Παθολογικής Ογκολογίας.

Εργάσθηκε για δύο χρόνια (20.07.1999 – 31.07.2001) ως Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής στο 496 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου και παράλληλα, ως επιστημονικός συνεργάτης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, παρέχοντας εξειδικευμένη θεραπεία στους ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα.

Από 01.08.2001 μέχρι σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην Κλινική EUROMEDICA – ΓΕΝΙΚΗ, έχοντας δημιουργήσει την εξειδικευμένη ομάδα Oncology Plus. Βασικός στόχος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένης ογκολογικής φροντίδας, με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες του κάθε ασθενή.

Έχει δημοσιεύσεις σε πολυάριθμα ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά, συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια Ογκολογίας,  ενώ είναι κύριος ερευνητής σε διεθνείς  -παρεμβατικές και μη- κλινικές μελέτες. Είναι ιδρυτικό μέλος του Eκπαιδευτικού Iνστιτούτου Bελονισμού και της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας και από το 2000 μέχρι σήμερα διδάσκει τον ιατρικό βελονισμό, έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερους από χίλιους γιατρούς και οδοντίατρους στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Είναι μέλος της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), του American Society of Clinical Oncology (ASCO),  του European Society for Medical Oncology (ESMO), του Society of Integrative Oncology (SIA) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο International Council for Medical Acupuncture and Related Techniques (ICMART).

Δέσποινα Ριζοπούλου

Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τον Ιούλιο του 1997.  Μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου ειδικεύτηκε στην Παθολογία (Παθολογική Κλινική Ν. Καστοριάς, Β᾽Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Ν. Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης) και απέκτησε τον τίτλο τον Ιανουάριο του 2006.

Εκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό παρακολουθώντας τον διετή κύκλο σεμιναρίων της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας  της οποίας και είναι τακτικό μέλος.

Από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2014 εργάστηκε στην κλινική Euromedica – Κυανούς Σταυρός ως επιμελήτρια Παθολογικής κλινικής, υπεύθυνη Παθολογικού Εξωτερικού Ιατρείου και συνεργάτης του τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας με ειδικό ενδιαφέρον στην κλινική διατροφή.

Από τον Απρίλιο του 2014 αποτελεί μέλος της εξειδικευμένης ομάδας Ενοποιημένης Ογκολογίας Oncology plus. Παράλληλα εργάζεται ως επιμελήτρια της Β᾽Παθολογικής κλινικής στη EUROMEDICA-Γενική Κλινική.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Βελονισμού.

Από τον Απρίλιο του 2011 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Ν. Ραιδεστό.

Ἐχει δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά ενώ συμμετέχει ως ερευνήτρια σε διεθνείς κλινικές μελέτες . 

Είναι μέλος της ESPEN (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism) και  ALS (Advanced Life Support) provider (Μάιος 2014)

Νέλλη Σαββίδου

Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2008 και απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Το 2009 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Μ.Sc. στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Universiteit Leiden της Ολλανδίας.

Από το 2010 μέχρι το 2013 εργάσθηκε στη Μονάδα Ψυχιατρικών Διαταραχών του δημόσιου Νοσοκομείου Hospital de Bellvitge της Βαρκελώνης ως υπεύθυνη θεραπεύτρια και ερευνήτρια σε group ασθενών με διατροφικές διαταραχές και με προβλήματα παθολογικού τζόγου, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε ασθενείς με διαταραχές συμπεριφορικών εθισμών με γνωσιακή-συμπεριφορική κατεύθυνση, ψυχοεκπαίδευση και θεραπεία μέσω τέχνης. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε ως εξωτερικός συνεργάτης στο Institut Català d’Oncologia (ICO), Hospital Duran i Reynals, στην Bαρκελώνη, τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές συνεδρίες για ογκολογικούς ασθενείς. 

Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Universitat de Barcelona.

Από το 2013 διαθέτει το Δίπλωμα του Life and Business Coach από το Universidad de Hipnosis, PNL y Coaching της Μαδρίτης. Την ίδια χρονιά απέκτησε επίσης τον τίτλο ανώτερης εκπαίδευσης στην Ερικσονιανή Ύπνωση με τεχνικές PNL στο ίδιο Πανεπιστήμιο. 

Από τον Φεβρουάριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2014 εργάστηκε στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε άτομα μέσης και τρίτης ηλικίας και ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοεκπαίδευσης.

Από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι σήμερα αποτελεί μέλος της εξειδικευμένης ομάδας Oncology Plus στη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Αλίκη Σεραλίδου

Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2001.

Από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο 1997 εργάστηκε στιν τηλεοπτικό σταθμό «ΩΜΕΓΑ TV» στα πλαίσια της πρκτικής της άσκησης ως δημοσιογράφος

Από τον Σεπτέμβριο του 1999 έως το Μάρτιο του 200 εργάστηκε στο περιοδικό «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ CD-ROM» της εταιρείας MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ με αρμοδιότητες στην σύνταξη, την επικοινωνία και την προώθηση του εντύπου.

Από τον Απρίλιο του 2000 έως το Μάϊο του 2001 εργάστηκε ως υπεύθυνη σύνταξης και επικοινωνίας του περιοδικού «ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ).

Από τον Απρίλιο έως το Μάϊο του 2001 στο Τμήμα Διαφήμισης του ραδιοφωνικού σταθμού «ΡΑΔΙΟΧΩΡΟΣ – SUPERSPORT» (98,7 FM).

Από τον Σεπτέμβριο του 2001 έως τον Ιούνιο του 2002 διετέλεσε Υπεύθυνη Ύλης και Επικοινωνίας των ηλεκτρονικών κόμβων της εταιρείας παροχής υπηρεσιών internet ARX.NET Α.Ε.

Από τον Ιούνιο του 2002 έως τον Αύγουστο του 2004 παρείχε γραμματειακή υποστήριξη στο Περιφερειακό Γραφείο της Αναδόχου Κοινοπραξίας Υπηρεσιών Επίβλεψης Έργων Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Εγνατίας Οδού, ADOSCET.

Από τον Σεπτέμβριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2010 εργάστηκε στη Γραμματεία Περιφερειακής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και Διεύθυνσης Συμβάσεων των κεντρικών γραφείων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ».

Από τον Απρίλιο του 2014 είναι υπεύθυνη γραμματείας στο Κέντρο Ενοποιημένης Ογκολογίας Oncology Plus.


Αθανασία Μυλωνά

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης το 2011 και την ίδια χρονιά εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχε ενεργά  σε προσομοιώσεις τού μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (MUN) τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Διακρίθηκε για τις επιδόσεις της σε διαγωνισμούς και επισκέφθηκε με τιμητική πρόσκληση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ενώ συμμετείχε στο 2ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιστημών στο Άαχεν της Γερμανίας. 

Έχει εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί στα πρωτόκολλα περί της ορθής κλινικής πρακτικής (ICH-GCP, Good Clinical Practice Guidelines).

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά

Μαργαρίτα Νικολαΐδου

 Αποφοίτησε από το τμήμα Νοσηλευτικής ΤΕΕ το 2001, και από το τμήμα Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων το 2004.

Ολοκλήρωσε την πρακτική της εξάσκηση στο ΓΝΝΘ Ιπποκράτειο από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Φεβρουάριο του 2002.

Από το Νοέμβριο του 2003 έως τον Μάϊο του 2004 εργάστηκε στη Νευροψυχιατρική Κλινική Ἄγιος Γεώργιος¨ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Από τον Ιανουάριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2006 στον οίκο φροντίδας ηλικιωμένων Ὀ Καλός Σαμαρείτης῾στην Περαία Θεσσαλονίκης

Από τον Οκτώβριο 2006 έως τον Απρίλιο του 2007 σε ιδιωτικό Οδοντιατρικό Κέντρο ως Νοσηλεύτρια-Boηθός οδοντιατρικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Μάρτιο του 2014 εργάστηκε στο τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας στην κλινική Euromedica-Kυανούς Σταυρός.

Από τον Απρίλιο του 2014 εργάζεται στη Euromedica –Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης στο τμήμα Ενοποιημένης Ογκολογίας Oncology plus.

Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης ῾Καινοτόμος επιχειρηματικότητα¨το 2012

Έχει παρακολουθήσει με επιτυχία κλινικά φροντιστήρια χειρισμού ενδοφλέβιων καθετήρων ειδικής χρήσης (Infuse-a- Port, PICC), και έχει εκπαιδευτεί στον χειρισμό κυτταροστατικών σκευασμάτων και στην αντιμετώπιση εξαγγειώσεων.

Είναι πιστοποιημένη BLS/AED provider.

Έχει εκπαιδευτεί στο Usui Reiki Ryoho

Βαλεντίνα Σαφούρη

Αποφοίτησε από το τμήμα  Νοσηλευτικής του ΙΕΚ «Αλεξάνδρειο» το 1995 με ειδικότητα ογκολογικής νοσηλευτικής. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Ν. Θεαγένειο και σε ιδιωτική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Από το 1996 έως το 1997 εργάστηκε στην Α’ Πανεπιστημιακή Προπαιδευτική Κλινική του Ν. ΑΧΕΠΑ.

Από το 1997 έως το 2002 εργάστηκε σε Ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο Βελονισμού και Laser.

Από το 2002 έως το Μάρτιο του 2014 εργάστηκε ως υπεύθυνη νοσηλεύτρια του τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας στην κλινική Euromedica – Κυανούς Σταυρός.

Από τον Απρίλιο του 2014 έως σήμερα εργάζεται στην EUROMEDICA-ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ στο τμήμα Ενοποιημένης Ογκολογίας Oncology plus.

Έχει εκπαιδευτεί στις τεχνικές διάλυσης και χορήγησης κυτταροτοξικών φαρμάκων και την αντιμετώπιση εξαγγειώσεων.

Έχει λάβει πιστοποίηση για το χειρισμό  ενδοφλέβιων καθετήρων ειδικής χρήσης (Infuse-a- Port, PICC)

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια στον τομέα της Νοσηλευτικής Ογκολογίας