Δέσποινα Ριζοπούλου

Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τον Ιούλιο του 1997.  Μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου ειδικεύτηκε στην Παθολογία (Παθολογική Κλινική Ν. Καστοριάς, Β᾽Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Ν. Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης) και απέκτησε τον τίτλο τον Ιανουάριο του 2006.

Εκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό παρακολουθώντας τον διετή κύκλο σεμιναρίων της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας  της οποίας και είναι τακτικό μέλος.

Από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2014 εργάστηκε στην κλινική Euromedica – Κυανούς Σταυρός ως επιμελήτρια Παθολογικής κλινικής, υπεύθυνη Παθολογικού Εξωτερικού Ιατρείου και συνεργάτης του τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας με ειδικό ενδιαφέρον στην κλινική διατροφή.

Από τον Απρίλιο του 2014 αποτελεί μέλος της εξειδικευμένης ομάδας Ενοποιημένης Ογκολογίας Oncology plus. Παράλληλα εργάζεται ως επιμελήτρια της Β᾽Παθολογικής κλινικής στη EUROMEDICA-Γενική Κλινική.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Βελονισμού.

Από τον Απρίλιο του 2011 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Ν. Ραιδεστό.

Ἐχει δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά ενώ συμμετέχει ως ερευνήτρια σε διεθνείς κλινικές μελέτες . 

Είναι μέλος της ESPEN (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism) και  ALS (Advanced Life Support) provider (Μάιος 2014)