Δρ. Χαρίσιος Καρανικιώτης

Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 1991 και ονομάσθηκε Ανθυπολοχαγός Υγειονομικού τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Αποφοίτησε από το βασικό (1992) και το προκεχωρημένο (2001) τμήμα τη Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού.

Τον Ιούνιο του 1994 έλαβε δίπλωμα στον Ιατρικό Βελονισμό από το European Centre for Peace and Development και την ίδια χρονιά μετεκπαιδεύτηκε στο Beijing College of Acupuncture and Orthopedics του Πεκίνου

Τον Ιούνιο του 1999 έλαβε τον τίτλο Ειδικότητας στην Παθολογία.

Τον Οκτώβριο του 2003 αναγορεύθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο την Κλινική Ογκολογία.

Τον Μάιο του 2004 έλαβε την ειδικότητα της Παθολογικής Ογκολογίας.

Εργάσθηκε για δύο χρόνια (20.07.1999 – 31.07.2001) ως Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής στο 496 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου και παράλληλα, ως επιστημονικός συνεργάτης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, παρέχοντας εξειδικευμένη θεραπεία στους ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα.

Από 01.08.2001 μέχρι σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην Κλινική EUROMEDICA – ΓΕΝΙΚΗ, έχοντας δημιουργήσει την εξειδικευμένη ομάδα Oncology Plus. Βασικός στόχος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένης ογκολογικής φροντίδας, με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων θεραπευτικών πρωτοκόλλων, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες του κάθε ασθενή.

Έχει δημοσιεύσεις σε πολυάριθμα ξενόγλωσσα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά, συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια Ογκολογίας,  ενώ είναι κύριος ερευνητής σε διεθνείς  -παρεμβατικές και μη- κλινικές μελέτες. Είναι ιδρυτικό μέλος του Eκπαιδευτικού Iνστιτούτου Bελονισμού και της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Βόρειας Ελλάδας και από το 2000 μέχρι σήμερα διδάσκει τον ιατρικό βελονισμό, έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερους από χίλιους γιατρούς και οδοντίατρους στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Είναι μέλος της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), του American Society of Clinical Oncology (ASCO),  του European Society for Medical Oncology (ESMO), του Society of Integrative Oncology (SIA) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο International Council for Medical Acupuncture and Related Techniques (ICMART).