Νέλλη Σαββίδου

Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2008 και απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Το 2009 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Μ.Sc. στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Universiteit Leiden της Ολλανδίας.

Από το 2010 μέχρι το 2013 εργάσθηκε στη Μονάδα Ψυχιατρικών Διαταραχών του δημόσιου Νοσοκομείου Hospital de Bellvitge της Βαρκελώνης ως υπεύθυνη θεραπεύτρια και ερευνήτρια σε group ασθενών με διατροφικές διαταραχές και με προβλήματα παθολογικού τζόγου, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε ασθενείς με διαταραχές συμπεριφορικών εθισμών με γνωσιακή-συμπεριφορική κατεύθυνση, ψυχοεκπαίδευση και θεραπεία μέσω τέχνης. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε ως εξωτερικός συνεργάτης στο Institut Català d’Oncologia (ICO), Hospital Duran i Reynals, στην Bαρκελώνη, τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές συνεδρίες για ογκολογικούς ασθενείς. 

Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Universitat de Barcelona.

Από το 2013 διαθέτει το Δίπλωμα του Life and Business Coach από το Universidad de Hipnosis, PNL y Coaching της Μαδρίτης. Την ίδια χρονιά απέκτησε επίσης τον τίτλο ανώτερης εκπαίδευσης στην Ερικσονιανή Ύπνωση με τεχνικές PNL στο ίδιο Πανεπιστήμιο. 

Από τον Φεβρουάριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2014 εργάστηκε στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε άτομα μέσης και τρίτης ηλικίας και ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοεκπαίδευσης.

Από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι σήμερα αποτελεί μέλος της εξειδικευμένης ομάδας Oncology Plus στη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.